VVV stunt in Utrecht dankzij Linthorst en Kirschbaum

Print

Evert Linthorst is de gevierde man bij VVV met zijn twee treffers. Afbeelding: AD/VI Images

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - VVV heeft zondagmiddag bij FC Utrecht voor een enorme stunt gezorgd door met 1-2 te winnen dankzij twee treffers van Venlonaar Evert Linthorst. Thorsten Kirschbaum was in het Venlose doel ook ijzersterk.

In de tweede helft loste Lee Cattermole aanvoerder Danny Post af. De Engelsman leidde de defensie in een intense slotfase bekwaam bij zijn debuut.

In de eerste helft startte FC Utrecht furieus en kreeg de ploeg ook kansen. VVV-doelman Thorsten Kirschbaum wist zich echter te onderscheiden. De keeper redde twee keer razend knap bij pogingen van dichtbij. Na die eerste stormloop begon VVV voorzichtig aan aanvallen te denken. Een afgeslagen aanval en counter later stond het 0-2 omdat Evert Linthorst twee keer op de goede plek stond.

Nieuwe spits
Na rust kwam FC Utrecht meteen met de nieuwe spits Adrian Dalmau op de proppen. Dat leidde tot druk op het doel van Kirschbaum die in de 50ste minuut klaar stond voor een penalty van Simon Gustafson. De VAR besliste anders; buitenspel net voor het moment dat Danny Post een tegenstander onreglementair afstopte.

In de 72ste minuut kwam Lee Cattermole voor de moegestreden Post. Vier minuten later werkte Tobias Pachonick de bal in eigen zestien verkeerd weg. Invaller  Dalmau profiteerde meteen; 1-2. Daarna kreeg Vaclav Cerny op de gelijkmaker, maar hij schoot over. In de 86ste minuut soliciteerde Cattermole naar eeuwige roem in Venlo; hij tikte in eigen zestien met een vliegende tackle de bal weg voor een Utrechtse stormloop. VVV ging bij twee afgekeurde treffers door het oog van de naald, maar bleef tot in blessuretijd overeind. Die negen minuten overleefde VVV met kunst en vliegwerk.

Lees ook: Evert Linthorst: 'Laat mij er maar anders uitzien, prima'

 

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger