Vermiste zwemster is 23-jarige vrouw, broer doet oproep

Print
Vermiste zwemster is 23-jarige vrouw, broer doet oproep

Er heeft een grote zoekactie plaatsgevonden naar de vermiste Penny de Jager (23). Reddingstation Wijdenes Afbeelding: AD/Reddingstation Wijdenes

Ze ging met een vriendin zwemmen, maar kwam na een duik in het Markermeer niet meer terug. Er is een grote zoekactie gestart naar Penny de Jager (23) uit Alkmaar en haar broer vraagt op Facebook om hulp.

Een vriendin van Penny sloeg alarm toen ze niet terugkeerde nadat ze was gaan zwemmen. Haar spullen, waaronder een telefoon, lagen nog wél op de kant.

Haar broer Brian de Jager laat op Facebook van zich horen en vraagt om hulp. ,,Mijn zusje Penny de Jager word sinds gisteravond vermist, ze is gisteren het laatst gezien op een strandje in Venhuizen waar ze met een vriendin was. Ze is spoorloos verdwenen. Heeft iemand iets gezien of gehoord? Graag contact opnemen met politie of stuur me een bericht”, schrijft hij op Facebook. Zijn oproep is al bijna 10.000 keer gedeeld.

Nog niet terecht

Een eerste grootschalige zoekactie heeft nog niets opgeleverd. ,,Ze is helaas nog niet terecht’’, meldt politiewoordvoerder Roderick de Veen van de politie Noord-Holland rond half tien ‘s ochtends tegenover het AD. ,,Vandaag gaan we verder met het onderzoek: waar is ze en wat is er precies gebeurd? We houden rekening met alle opties. Het meest positieve scenario is dat ze zichzelf meldt.’’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen