Springruiter Fuchs verovert goud in Rotterdam

Print
Springruiter Fuchs verovert goud in Rotterdam

Martin Fuchs op zijn paard Clooney 51 in actie tijdens de individuele finaledag op de Europese Kampioenschappen Springen. Afbeelding: ANP

De Zwitserse springruiter Martin Fuchs heeft zondag in Rotterdam de Europese titel veroverd. De nummer twee van de WK vorig jaar in de Verenigde Staten was met zijn paard Clooney 51 de beste in het Kralingse Bos.

De Brit Ben Maher pakte het zilver, de Belg Jos Verlooy nam na het goud in de landenwedstrijd ook individueel brons mee naar huis.

Verstoord

De beslissende omloop werd verstoord door twee dierenactivisten, die tijdens de ronde van Marc Houtzager het parcours op kwamen. De schaars geklede vrouwelijke activisten hadden onder meer de teksten ‘EK abuse’ en ‘Stop horse slavery’ op hun lijf geschreven.

Springruiter Fuchs verovert goud in Rotterdam
Dierenactivisten verstoren finale EK paardensport. Foto: Sander Chamid/SCS

Toegesnelde beveiligers pakten de vrouwen op in de ring terwijl Houtzager zijn ronde afmaakte. De Nederlander wist ondanks de commotie foutloos te blijven met Sterrehof’s Calimero. Houtzager overschreed weliswaar de tijdslimiet, maar dat strafpunt werd kwijtgescholden vanwege de commotie in de ring. Hij eindigde als achtste.

Eén medaille

De EK in Rotterdam leverde voor de Nederlandse equipe alleen zilver op in de landenwedstrijd dressuur. De springploeg van bondscoach Rob Ehrens werd teleurstellend achtste.