Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Van Japanse hamashi tot Argentijnse steak: gastronomie de grens over op ’t Preuvenemint

Van Japanse hamashi tot Argentijnse steak: gastronomie de grens over op ’t Preuvenemint

In de keuken van Crossing Borders. Afbeelding: Johannes Timmermans

Maastricht / Itteren -

Record bezoekersaantallen op ’t Preuvenemint dit weekend. Ongeveer 125.000 mensen bezochten het eetfestijn dat op allerlei fronten grenzen overschrijdt.

Je proeft het al voordat op je tong ligt. Een complete Parmiggiano Reggiano staat op het vuur. Als exact de juiste temperatuur bereikt is, glijdt warme pasta in de uitgeholde kaas, waarna er een regen van truffelvlokken overheen daalt. Mamma mia! Het is de signature dish van Crossing Borders, een beeldbepalend gerecht met een zeker showelement, afkomstig van La Becasse in Aken. Het restaurant met een Michelinster ...