Dode in speeltuin Assen is 32-jarige doofstomme hovenier

Print

Hulpverleners plaatsen een scherm in een speeltuin waar een man om het leven is gekomen. Het slachtoffer overleed aan de gevolgen van een mishandeling. Afbeelding: ANP

De 32-jarige man die zaterdagmiddag in een speeltuin in Assen overleed nadat hij door vijf mannen tegen de grond was gehouden, zou de doofstomme hovenier Martin zijn. Dat bevestigen ingewijden.

Martin zou te grazen zijn genomen omdat hij verdacht werd van een zedendelict met een zeer jong meisje.

De politie kreeg zaterdag tegen 13.00 uur een melding over een man op een speelveldje die onzedelijke handelingen zou uitvoeren met een kind. Agenten gingen op de melding af, maar inmiddels bleken ook vijf mannen uit de omgeving ernaartoe te zijn gerend. De man werd vervolgens dusdanig mishandeld dat reanimatie niet meer mocht baten.

Enorme impact

De mishandeling heeft een enorme impact op de wijk in Assen. Buurtbewoners hebben in de buurt van het veldje waar het fatale incident gebeurde briefjes opgehangen waarin aan de media wordt gevraagd de bewoners met rust te laten.

Een woordvoerder van de politie in Drenthe laat weten dat de vijf verdachten (27, 36, 38, 46 en 54 jaar, allen uit Assen)nog verhoord worden over de toedracht. Aan de hand van hun verklaringen moet duidelijk worden wie waar verantwoordelijk voor kan worden gehouden. Het lichaam van de dode Martin zal maandag aan een onderzoek worden onderworpen. Dit onderzoek moet duidelijk maken hoe hij precies aan zijn einde is gekomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen