Toeristen redden Nederlandse peuter uit zwembad op Mallorca

Print
Toeristen redden Nederlandse peuter uit zwembad op Mallorca

Foto ter illustratie. Afbeelding: Image Select

Een Nederlands kind van negentien maanden is zaterdag in Palma de Mallorca aan de aandacht van zijn ouders ontsnapt en in het zwembad van een hotel terechtgekomen.

Twee andere toeristen schoten daarna snel te hulp: een van hen sprong het water in en redde het kind, de ander waarschuwde de ouders die volgens verschillende Spaanse media ‘in slaap waren gevallen’.

Het kind raakte zaterdagochtend rond 09.30 uur te water. Het was daarvoor naar de rand van het hotelzwembad gekropen zonder dat beide ouders dat in de gaten hadden. Een andere toeriste sprong snel in het water, een andere vrouw riep de ouders.

Gereanimeerd

Toen de dreumes op de kant lag, werd hij gereanimeerd door zijn moeder. Toegesnelde hulpdiensten namen dat van haar over en brachten het kind daarna naar het universiteitsziekenhuis Son Espases. In de middag was het kind buiten levensgevaar.

De politie doet volgens Spaanse media onderzoek naar het voorval. Enkele media berichten dat beide ouders in slaap waren gevallen. Duidelijk is in ieder geval dat het kind aan hun aandacht heeft kunnen ontsnappen.