Politie: vijf verdachten Assen op vrije voeten

© ANP

De vijf mannen die zaterdag in Assen werden aangehouden na de dood van een 32-jarige man, zijn zondagavond op vrije voeten gesteld.

Redactie

Volgens de politie is niet gebleken dat de vijf het slachtoffer hebben mishandeld. „Op grond van deze eerste bevindingen van het politieonderzoek heeft het Openbaar Ministerie besloten om de vijf mannen in vrijheid te stellen.”

De mannen blijven wel verdacht van betrokkenheid bij zijn dood, aldus een politiewoordvoerster. Het onderzoek gaat door, maandag vindt sectie plaats bij het Nederlands Forensisch Instituut.

Worsteling

Volgens de politie werd er zaterdag een melding gedaan van een zedendelict met een 4-jarig meisje, waarbij de 32-jarige man mogelijk betrokken zou zijn. Daarop is hij aangesproken door de vader van het meisje, die probeerde de 32-jarige tegen te houden omdat die op zijn fiets wilde wegrijden. Tijdens de worsteling die volgde, kwamen ze ten val. Vier omstanders hebben toen de 32-jarige vastgehouden in afwachting van de politie. De in bedwang gehouden man bleek later te zijn overleden. De vader van het meisje heeft zich later bij de politie gemeld.

Het onderzoek naar het mogelijke zedendelict gaat ook nog verder. Uit privacyoverwegingen zegt de politie daar verder niets over.

Lees ook: Collega’s dode hovenier geloven ‘helemaal niets’ van zedendelict

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal