Advocaat: Actrice Imanuelle Grives had nog andere reden om in drugs te handelen

Print
Advocaat: Actrice Imanuelle Grives had nog andere reden om in drugs te handelen

Afbeelding: ANP Kippa

Imanuelle Grives hoort maandag of ze langer in de cel moet blijven voor drugshandel op het Belgische festival Tomorrowland. De 34-jarige Rotterdamse actrice zit inmiddels ruim een maand vast. De raadkamer van de rechtbank in Antwerpen behandelt haar zaak achter gesloten deuren als nummer 17 op de rol, volgens het Openbaar Ministerie wellicht in de vroege maandagmiddag.

Grives’ hechtenis kan met een maand worden verlengd, maar ze kan ook onder elektronisch toezicht in België worden geplaatst. Ook kunnen andere voorwaarden aan een eventuele voorlopige vrijlating worden verbonden. Grives woont de zitting bij, verwacht haar advocaat.

Lees ook: Actrice Imanuelle Grives gaat niet in hoger beroep

De actrice wordt maandag in Antwerpen niet door haar vaste jurist vertegenwoordigd omdat hij op vakantie is. Zijn plaatsvervanger Delbrouck benadrukte maandagmorgen dat het excuus dat Imanuelle na haar aanhouding opvoerde - ‘oefenen voor een filmrol’ - niet haar enige beweegreden is geweest om drugs te verkopen op Tomorrowland. Over die andere reden, hield hij zich nog op de vlakte. Wel stelt hij dat Grives ‘vooral naïef is geweest’. Dat zou mogelijk kunnen betekenen dat de actrice zich mee liet slepen door vrienden of vriendinnen.

De actrice werd op 21 juli aangehouden met meer dan 100 xtc- en amfetaminepillen, MDMA, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Op haar logeeradres lagen nog meer drugs. Grives wordt verdacht van ‘mededaderschap in de handel van verdovende middelen/psychotrope stoffen’. Naar eigen zeggen verkocht ze drugs als voorbereiding op een nieuwe rol, maar het OM vindt dat verhaal twijfelachtig.

Lees ook: Imanuelle Grives vast in België na drugsvondst: ‘Ze bereidde zich voor op rol’

Advocaat Delbrouck zei dat Grives maar één van de twee festivalweekenden naar Tomorrowland zou gaan. ,,Dus die later gevonden drugs op haar logeeradres waren daar (het tweede weekend, red.) niet voor bedoeld”, aldus de advocaat die benadrukt dat het onderzoek naar de handelswijze van de actrice zo goed als is afgerond. ,,De inhoudelijke behandeling van haar zaak zal niet lang meer op zich laten wachten.” Met Grives, die dus al een maand vastzit in België, gaat het volgens hem naar omstandigheden goed.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen