Interreligieus Platform Sittard-Geleen-Born viert derde lustrum met Kringenwerk

Print
Interreligieus Platform Sittard-Geleen-Born viert derde lustrum met Kringenwerk

Afbeelding: Loraine Bodewes

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Het Interreligieus Platform Sittard-Geleen-Born viert vrijdag 20 september haar 15-jarig bestaan.

Dat gebeurt samen met het Kringenwerk Westelijke Mijnstreek, centrum voor bezinning en ontmoeting, dat met de avond tevens het begin van het cursusjaar inluidt. Om 19.30 uur wordt de film Bon Dieu van Philippe de Chauvron uit 2014 vertoond. De film gaat over een katholiek gezin uit de Franse provinciale bourgeoisie waarvan de ouders zich een breuk schrikken als drie van de vier dochters willen trouwen met een man met een ander geloof en cultuur. Gelukkig komt de vierde dochter met een katholieke jongen, maar… Na afloop van de film wordt hierover in gesprek gegaan onder leiding van Wim Cuypers. De avond wordt afgesloten met een samenzijn, een hapje en een drankje.

De viering vindt plaats in de Ontmoetingskerk aan het Emmaplein 50 in Geleen. Meer informatie: secretaris@interreligieusplatform.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen