Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Abrikozenvlaai en ijs uit Zwitserland (en een beetje uit Limburg)

Bon Appétit

Abrikozenvlaai en ijs uit Zwitserland (en een beetje uit Limburg)

Een beetje Zwitsers en een beetje Limburgs, deze abrikozenvlaai van Ilse Bekker. Afbeelding: Ilse Bekker-Maassen

Roosteren -

Sinds 1998 woont de in Roosteren geboren Ilse Bekker-Maassen in Zwitserland. Samen met haar man Edward, eveneens uit Limburg, runt ze een berggidsenbureau en chalet, waar ze ook voor haar gasten kookt. De Limburgse keuken is daarbij nooit ver weg.

Dat ze ooit semiprofessioneel zou koken? Nee, dat had Ilse Bekker (47) nooit gedacht.

26 jaar was ze, toen ze naar Zwitserland vertrok om voor horlogemerk Swatch te werken. Een pr-dame in hart en nieren en met een hart voor sport. In de weekenden trok Ilse regelmatig de bergen in om te fietsen, te wandelen of te skiën. Tijdens één van de weekenden liep ze Edward (57) uit

Klimmen tegen het lijf, een man die - hoe toevallig - op dezelfde middelbare school heeft gezeten. De twee kregen verkering en al ...