Man bekeurd voor oversteken spoor bij station Schin op Geul

Print
Man bekeurd voor oversteken spoor bij station Schin op Geul

Afbeelding: ProRail

Schin op Geul -

Toezichthouders van ProRail hebben maandagmorgen een man bekeurd voor het oversteken van het spoor op het station in Schin op Geul. De man moet een boete van 149 euro betalen.

Treinreizigers mogen het spoor daar alleen oversteken bij de bewaakte overgang aan het einde van het perron. Regelmatig stappen mensen daar echter vanaf de parkeerplaats direct over, zodat zij niet hoeven om te lopen.

ProRail treedt hard op als zulke ‘spoorlopers’ op heterdaad betrapt worden. Het spoor op die plaats oversteken, is levensgevaarlijk, zegt ProRail-woordvoerder René Vegter. Maar het zorgt volgens hem ook voor flinke vertragingen op het spoor. „Machinisten krijgen opdracht om langzaam te rijden als mensen op of langs het spoor lopen. Daar hebben ook achteropkomende treinen last van.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen