Zeg het maar… IECH & die Anger Tswei

Print
Zeg het maar… IECH & die Anger Tswei

V.l.n.r.: Marc Ruijters, Marco Sintzen en Eric Vervuurt. Afbeelding: DNF-Style Geleen

Bocholtz -

De heren van carnavalstrio IECH & die Anger Tswei uit Bocholtz maakten afgelopen weekend bekend dat ze na 17 jaar gaan stoppen met optreden.

Waarom gaan jullie stoppen met optreden?

„Tijdgebrek. Vorig jaar stopte Ruud, uit de originele bezetting, al met optreden omdat hij het te druk had. Zijn vervanger Eric Vervuurt is inmiddels een eigen horecazaak gestart en ook ‘die anger tswei’ hebben te weinig tijd om nog op te treden.”

Wanneer hebben jullie de knoop doorgehakt, want afgelopen vrijdag stonden jullie nog op het podium van WDZestig.

„Na afloop van het optreden hebben we het wereldkundig gemaakt. Met pijn in het hart.”

En jullie beslissing is definitief of bestaat er stiekem nog een mogelijkheid dat jullie toch gaan optreden?

„Zeg nooit nooit, maar dat lijkt uitgesloten. We vonden de afgelopen maanden steeds minder tijd om bij elkaar te komen en op te treden. Afgelopen week hebben we drie optredens moeten afzeggen. Op een gegeven moment houdt het op. We gaan nu als goede vrienden uit elkaar. Dat is het voornaamste.”

Wat was jullie hoogtepunt in de afgelopen 17 jaar?

„Het seizoen 2011-2012. We brachten toen het liedje ’t Sjneijt konfettie uit. Daarmee wonnen we de Schlaager-Arena in Bocholtz en het Parksjtad Leedjes Konkoer. Ook haalden we de finale van het LVK waarin we 11e werden. Dat was destijds een betere eindnotering dan de tweede plek, want het leverde automatisch een optreden op de Boètegewoeëne Boètezitting op. Ook mochten we op het Vrijthof aantreden.”

Zijn jullie nog één te bewonderen of is het echt klaar?

„We gaan dit jaar op zaterdag 2 november nog eenmaal optreden tijdens de Schlaager-Arena. Niet als deelnemer, maar als tussenact, al hadden we wel al twee liedjes klaar. Daarna is het echt afgelopen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen