Zes tiny houses voor cliënten PSW in Weert

Print
Zes tiny houses voor cliënten PSW in Weert

Afbeelding: Getty Images

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Een aantal cliënten van de Stichting Pedagogisch Sociaal Werk (PSW) in Weert kan mogelijk binnenkort in een eigen ‘aanleunhuisje’ gaan wonen.

PSW wil zes zogenaamde tiny houses bouwen bij haar woonbegeleidingscentrum aan de Graafschap Hornelaan in Weert. Daar is ook een activiteitencentrum van PSW gevestigd.

Volgens PSW vragen steeds meer cliënten om een zelfstandige woning, omdat niet meer in een zorggebouw willen wonen. Ze willen meer eigen identiteit en meer privacy. Ze willen echter wel 24 uur per dag terug kunnen vallen op de zorg van het woonbegeleidingscentrum. Door in de buurt van het centrum zes tiny houses te bouwen, kan aan de wensen tegemoet worden gekomen.

Bedoeling is dat de huisjes gebouwd worden op de plek waar nu nog een woning staat aan de Heerlijkheidlaan. Die staat pal naast het woonbegeleidingscentrum.

Sloop

Toen de gemeente de grond inclusief huis aan PSW verkocht voor de bouw van het woonbegeleidingscentrum, was de woning nog verhuurd. Nu de woning vrij is, wil PSW hem slopen en op het terrein de kleine huisjes bouwen.

De gemeente wil daar wel aan meewerken door de regels voor die plek aan te passen. PSW moet dan wel vóór 1 november dit jaar een definitieve bouwaanvraag indienen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →