Ooievaars even gesprek van de dag in Helden

Print
Ooievaars even gesprek van de dag in Helden

De ooievaars bij de torenspits van de Lambertuskerk in Helden. Afbeelding: Lé Giesen

Helden -

Ze kwamen zondagavond aanvliegen en waren maandagmiddag alweer verder getrokken. Vijf ooievaars op de torenspits van de Lambertuskerk in Helden waren even het gesprek van de dag in ‘Dörp’.

Ja, pastoor Peter van der Vorst heeft ze ook gezien. „Ik heb er vijf geteld, maar sommige Heldenaren zagen er zes. Nee, dat heb ik hier nog nooit meegemaakt. Althans, sinds ik pastoor ben in Helden. En dat is alweer sinds 1990,” vertelt de pastoor maandagmiddag lachend aan de telefoon. „Maar ze zijn alweer weg. Het was in ieder geval even talk of the town.” Ook op social media. Heldenaar Joep Hermans meldde zondagavond al op zijn Facebook pagina dat de ooievaars rond acht uur waren gearriveerd. ‘Een bijzonder beeld dat ik niet eerder heb gezien in mijn dorp’. En natuurlijk legt hij de link met de ooievaar als voorbode van geboortes: ‘Wordt het nog een mooi babyjaar in Dörp?’, vroeg hij zich af. Waarop een andere dorpeling reageerde dat meneer pastoor het nog druk zou krijgen.

Ooievaars even gesprek van de dag in Helden
Ooievaars in Helden, even gesprek van de dag. Foto: Lé Giesen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen