Modehuis Karen Millen bankroet: stekker ook uit Nederlandse tak

Print
Modehuis Karen Millen bankroet: stekker ook uit Nederlandse tak

Een Karen Millen-winkel in Londen. Afbeelding: EPA

Maastricht / Itteren -

De Nederlandse tak van modehuis Karen Millen is failliet. Dat bevestigt curator Jos Borsboom tegenover RTL Z. Het bankroet is volgens de curator te wijten aan problemen bij de Britse moeder. ,,De eigenaar heeft er daar de stekker uit getrokken.’’

Karen Millen werd in 1981 opgezet door de gelijknamige Britse ontwerpster en onderneemster. Het chique modemerk wordt over de hele wereld verkocht. In Nederland was Karen Millen met 80 werknemers actief met enkele eigen winkels en met shop-in-shops, onder meer in de Bijenkorf in Maastricht.

Een van de eigen winkels stond in de prestigieuze Amsterdamse P.C. Hooftstraat, maar die sloot in 2018. Een andere staat in Den Haag.

RTL Z meldt dat het faillissement vrijdag werd uitgesproken. De curator acht de kans op een doorstart ‘heel klein’. ,,Dan moet er sowieso eerst meer duidelijkheid zijn over de productie van kleding onder die naam.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen