Op de fiets

Trappen voor Tante Lenie en een ijs

Print
Trappen voor Tante Lenie en een ijs

Starten voor de Goede Benen Tour kan op zeven plaatsen tussen Plasmolen en Roermond. Afbeelding: Stichting Tante Lenie

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Grubbenvorst / Molenhoek / Mook / Middelaar / Kessel / Merum / Swalmen / Aijen / Nieuw-Bergen / Overloon / Heukelom / Knikkerdorp / Tienray / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul -

Een uitdagende trim of fietstoertocht met afstanden tussen 40 en 200 kilometer met als beloning een ijscoupe bij de finish. Stichting Tante Lenie en IJssalon Clevers maken het mogelijk. Op zondag 8 september gaan weer talloze fietsers van start bij een van Clevers-vestigingen in Noord-Limburg.

Tante Lenie bestijgt haar fiets niet op tijdens de zesde editie van de fraaie fietstocht. ,,Nee, ik ben wel de hele dag op pad en bezoek de diverse startlocaties. In alle ijssalons zijn vrijwilligers van de stichting actief op het startbureau. Zij kunnen ook informatie verstrekken over de stichting.” Deelnemers aan de Goede Benen Tour kunnen op zondagmorgen 8 september vanaf 8.00 uur starten. De te fietsen tochten variëren van 40 tot 200 kilometer. ,,Wie in Plasmolen start en door de omgeving wil fietsen kan hier ook weer finishen, maar het is ook mogelijk naar Overloon te fietsen. Dat geld ook voor mensen die langs de Maasdorpen Tienray, Arcen en Grubbenvorst wil fietsen. Het is ook mogelijk alle vestigingen, dus ook Kessel en Roermond, aan te doen”, zegt de populaire tante. Deelnemers weten zich verzekerd van uitstekend bewegwijzerde routes. ,,Maar het is ook mogelijk de route te downloaden op je smartphone. Dat kan enkele dagen voor de start .” De Goede Benen Tour is een tocht voor het hele gezin. Fietsclubs draaien het wekelijkse rondje ditmaal voor het goede doel. Ook gezinnen kunnen de weg op voor een kortere tocht. We krijgen steeds vaker aanvragen of e-bikes toegestaan zijn. Dat mag natuurlijk.” Deelname aan de Goede Benen Tour kost 10 euro per persoon. Voor dat geld beleven de deelnemers een prachtige tocht. Bovendien steunen zij stichting Tante Lenie. ,,En voor iedereen staat bij de finish een coupe Tante Lenie klaar”, zegt Tante Lenie.

Startlocaties De Goede Benen Tour heeft zeven opstapplaatsen. De Clevers vestigingen in Roermond, Kessel, Grubbenvorst, Arcen, Tienray, Overloon en Plasmolen zijn startlocaties voor de tocht. Inschrijven kan ook via https://inschrijven.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen