Kloosterdorp zet deuren en poorten open op tweede Steyler Dag

Print
Kloosterdorp zet deuren en poorten open op tweede Steyler Dag

Steyl zet zichzelf zondag in de picture. Afbeelding: Heinz Helf SVD

Steyl -

Het spreekuur van de Roze Zusters is dé blikvanger in het programma van de tweede Steyler Dag. Maar er valt zondag nog zo veel meer te zien, horen en beleven in het kloosterdorp.

Tijdens de open dag van kloosterdorp Steyl op 1 september gaan de aanbiddingszusters voor het eerst in gesprek met bezoekers. In de ontvangstruimtes van het slotklooster vindt tweemaal een spreekuur plaats, beide sessies zijn inmiddels volgeboekt. Daarnaast wordt in het bovenzaaltje een film over het kloosterleven van de Roze Zusters vertoond. Ook de kapel aan de zijkant is open, de rest van het klooster is niet toegankelijk voor publiek.

Verder kan op de Steyler Dag een kijkje worden genomen op zo’n dertig culturele en toeristische locaties. Deelnemers zijn onder meer het Missiemuseum, Wereldpaviljoen, Jochumhof, het ketelhuis van de vroegere kloosterdrukkerij, het Limburgs Schutterijmuseum en ook de Tiendschuur.

Tevens zullen verschillende verenigingen uit Steyl zich presenteren. Ook doen enkele lokale horecabedrijven mee en houden zes kunstateliers open huis. Het programma bestaat uit lezingen, exposities, rondleidingen en muziek. Optredens zijn er onder meer van de mannenkoren Animo en Vriendenkring, de Tegelse Hofzangers en joekskapel De Kaetelaers. In de Jochumhof speelt Windkracht 5 en in het Wereldpaviljoen kan worden geluisterd naar Fanfaar Trotwaar.

Op het Museumplein wordt allerlei kindervermaak geboden. De Steyler Dag is een initiatief van de stichting Stijlvol Steyl en duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is op de meeste locaties gratis, elders geldt een gereduceerde entreeprijs. Kinderen mogen overal gratis naar binnen.

Wethouder Erwin Boom opent de Steyler Dag in het schutterijmuseum, waar aansluitend de nieuw opgerichte stichting Steyl Inspireert wordt gepresenteerd. Vrijwel alle cultureel-toeristische aanbieders, stichtingen en verenigingen in Steyl zijn hierbij aangesloten. Om 11.30 uur volgt een concert door de koren Vriendenkring en Animo.

Aanmelden voor de spreekuren van de Roze Zusters is niet meer mogelijk. Beide sessies zijn volgeboekt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen