Video: Advocaat Jos Brech achteraf toch blij met schouw

Print

Reactie advocaat Roethof na schouw op Brunssummerheide. Video: ANP

Brunssum -

Advocaat Gerald Roethof van moordverdachte Jos Brech is achteraf toch blij met de schouw dinsdag op de Brunssummerheide.

Waar hij eerder dinsdag nog mopperde dat de schouw voor hem niet hoefde, kwam hij daar na afloop van de urenlange en volgens hem vermoeiende 7 kilometer lange wandeling op terug. „Ik kan er in het kader van de verdediging heel veel mee”, zei hij na terugkeer van de schouw bij het politiebureau in Brunssum.

Lees ook: LIVE; Jos Brech na schouw weer voor de rechter

Roethof zei zich een goede indruk te hebben kunnen vormen van de enorme oppervlakte van het landschap, en de afstanden tussen de plekken waar zich 21 jaar geleden het drama rond de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen afspeelde. „Het is interessant te zien hoe makkelijk je daar kunt verdwalen en hoe verschrikkelijk uitgestrekt het is.”

Advocaat Jos Brech vindt Schouw overbodig. Video: De Limburger

Geen reactie

Hij zei dat Jos Brech op de hei geen reactie heeft gegeven op vragen van de rechtbank. „Mijn cliënt antwoordde dat hij even alles op zich wilde laten inwerken en er dan mogelijk later op terug komt.”

Roethof benadrukte nogmaals zijn standpunt dat een onschuldig persoon vastzit. B. gaat nog geen verklaring afleggen, herhaalde Roethof. „Laten we eerst kijken naar het sporenbeeld: zegt dat dat meneer de dader is?”

Dit moet je weten over de schouw in de zaak- Nicky Verstappen. Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →