Jos Brech blijft langer vastzitten

Print
Jos Brech blijft langer vastzitten

Afbeelding: Illustratie Rob Klein Goldewijk

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Heibloem / Heerlen / Hoensbroek -

De voorlopige hechtenis van Jos Brech wordt verlengd. Brech wordt verdacht van het doden en misbruiken van de 11-jarige Nicky Verstappen.

Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdag besloten tijdens de vierde pro-formazitting in de zaak.

Lees ook: LIVE: Justitie wil Jos Brech langer in voorlopige hechtenis houden

Advocaat Gerald Roethof vroeg tijdens de zitting om Brech vrij te laten uit voorlopige hechtenis. Het Openbaar Ministerie had volgens hem dinsdagochtend tijdens de schouw op de Brunssummerheide met meer bewijsmateriaal moeten komen, maar deed dat niet. „Het OM had meer moeten hebben. Maar de verdenking is gewoon niet sterk genoeg.”

Lees verder onder de video.

Reactie advocaat Roethof na schouw op Brunssummerheide. Video: ANP

De officier van justitie noemde de argumenten van Roethof „losse flodders”. Dat Brech al zo lang in voorarrest zit, komt volgens hem mede door zijn houding in het proces: Brech ontkent maar houdt verder zijn kaken stijf op elkaar. Ook is er volgens justitie sprake van vluchtgevaar. „Hij was al op de vlucht toen wij nog niet wisten dat hij verdachte was. Deze verdachte heeft aangetoond dat hij ver kan gaan in het zich onvindbaar maken”, aldus de officier van justitie.

Lees ook: Advocaat Roethof betwist moord: ‘Nicky lijkt te zijn weggelopen’

Brech zit exact een jaar en een dag in de cel. Vorig jaar werd hij na een klopjacht in Spanje opgepakt. „Dit is een kantelpunt. Hij zit nu al een jaar vast, hij ontkent. Ik vraag de rechtbank om een einde te maken aan de nachtmerrie van mijn cliënt”, zei Roethof.

Lees verder onder de video.

Reactie Peter R. De Vries in zaak Nicky Verstappen. Video: De Limburger

Jos Brech wordt verdacht van het doden en misbruiken van de 11-jarige Nicky Verstappen. De jongen uit Heibloem verdween in 1998 uit een zomerkamp op de Brunssummerheide, een dag later werd zijn lichaam iets verderop gevonden.

Lees ook: Peter R. de Vries over emotionele schouw: ‘Nicky’s familie en Brech stonden op anderhalve meter van elkaar’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →