Hollywood verliest filmcomponist (50) bij crash in Alpen, ook vrouw en baby komen om

Print
Hollywood verliest filmcomponist (50) bij crash in Alpen, ook vrouw en baby komen om

Jonathan Goldstein samen met zijn vrouw. Afbeelding: Facebook

De bekroonde en in Hollywood bekende filmcomponist Jonathan Goldstein (50) is zondag bij een vliegtuigongeluk in de Zwitserse Alpen overleden.

Ook zijn vrouw en baby kwamen bij de crash om het leven. Goldstein werkte als componist en producent onder andere samen met topregisseur Martin Scorsese en won in 2007 een grote prijs voor zijn bijdrage aan de BBC/HBO-film Primo.

De uit Londen afkomstige Goldstein vloog zondagochtend samen met zijn vrouw en baby van Zwitserland naar Italië toen het ter hoogte van de Simplonpas helemaal misging. Het toestel, een Piper PA-28 Cherokee, stortte na ongeveer een uur vliegen naar beneden en vloog daarna in brand.

Vliegtuigliefhebbers

Twee ooggetuigen renden naar het brandende wrak om de inzittenden te bevrijden, maar dit bleek vanwege de heftige vlammen onmogelijk. Volgens een wandelaar vielen er vlak voor de crash twee brandende voorwerpen uit het toestel en waren er twee loeiharde explosies te horen.

Uit vluchtgegevens blijkt dat het echtpaar zaterdagochtend vanaf een vliegveld in de buurt van Londen was vertrokken. Het vliegtuig stopte later in Troyes in het noordoosten van Frankrijk, voordat het verder ging naar Zwitserland. De Goldsteins waren volgens bekenden enorme liefhebbers van vliegen en zouden het vliegtuigje jaren geleden zelf gekocht hebben.

Hollywood

Voor filmmakers en acteurs binnen Hollywood is Jonathan Goldstein een bekende naam. Hij verwierf vooral bekendheid met zijn bijdrage aan Cape Fear, de Hollywood-kaskraker uit 1991 waarin Robert De Niro, Nick Nolte en Jessica Lange hoofdrollen speelden.

Later in zijn carrière richtte de 50-jarige componist de Goldstein Music Company op, een gerenommeerd muziekbureau gespecialiseerd in het componeren van muziekstukken voor films, series en theater.

Onderzoek

De echtgenote van Goldstein, de 36-jarige Hannah, was volgens bekenden minstens zo creatief als haar echtgenoot. Ze speelde saxofoon en trad onder andere op met het London Symphony Orchestra en het BBC Concert Orchestra. Ze speelde in prestigieuze zalen als de Royal Albert Hall, Royal Festival Hall, Queen Elizabeth Hall en het Barbican Centre.

Het echtpaar was drie jaar getrouwd en had een jong kind. De politie tast nog altijd in het duister over de oorzaak van de crash. Het zwaar beschadigde propellervliegtuigje wordt de komende dagen technisch onderzocht op aanwijzingen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen