Theo Hiddema valt voorman Thierry Baudet af: Otten onterecht uit partij gezet

Print
Theo Hiddema valt voorman Thierry Baudet af: Otten onterecht uit partij gezet

Thierry Baudet (FvD) en Theo Hiddema (FvD) tijdens het wekelijkse vragenuur. Afbeelding: ANP/Bart Maat

Tweede Kamerlid Theo Hiddema vindt het onterecht dat Thierry Baudet heeft besloten om Henk Otten uit de partij te zetten. Dat heeft de ‘tweede man‘ van Forum voor Democratie laten weten, meldt Jinek.

Otten stond aan de wieg van FvD en werd drie weken geleden door die partij geroyeerd. Hij werd weggestuurd na beschuldigingen van ‘ernstige financiële malversaties’ die hij als penningmeester van Forum zou zijn begaan.

De voormalige partij-oprichter en vertrouweling van Baudet zegt aangifte te gaan doen van smaad en laster vanwege die aantijgingen. Baudet liet al weten geen aangifte te gaan doen van de vermeende fraude.

Rommelt

Het rommelt al weken binnen Forum voor Democratie. Twee senatoren hebben de partij al verlaten en zijn overgestapt over naar de nieuwe partij van Otten. Het gaat om Jeroen de Vries en Dorien Rookmaker, die zich eerder nog inzette voor een ultieme lijmpoging tussen Thierry Baudet en Henk Otten. Beide senatoren zijn vooralsnog niet beschikbaar voor commentaar.

Toen Otten twee senatoren meenam naar zijn nieuwe partij, was de scheuring in Forum voor Democratie een feit. Van de twaalf Eerste Kamerleden die de partij dit voorjaar haalde bij de verkiezingen, zijn er nu nog maar negen over. Volgens Otten zullen er meer politici de overstap naar zijn nieuwe partij maken, ook leden uit de Provinciale Staten.

Ontevreden

In het NOS Radio 1 Journaal zei hij dat veel FvD’ers ontevreden zijn over de koers die de partij van Thierry Baudet vaart. ,,Dat is begonnen op 20 maart, bij de boreale speech. Daar zijn heel veel mensen van geschrokken. Het gaat een kant op, waar wij ons niet achter willen stellen.’’

Henk Otten heeft Forum samen met Thierry Baudet opgericht. De twee vormden lange tijd een team, maar begin dit jaar ontstond er ruzie. Otten uitte openlijk kritiek op de koers die Baudet inzette, die zou volgens Otten te extreem zijn. Ook zou Baudet te weinig rekening houden met anderen.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu