Ongeluk met meerdere auto’s op A2 bij Abcoude na politieachtervolging

Print
Ongeluk met meerdere auto’s op A2 bij Abcoude na politieachtervolging

Afbeelding: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft de A2 bij Abcoude na urenlange afsluiting weer vrijgegeven. Sinds 05.00 uur is de snelweg van Amsterdam richting Utrecht weer open.

Dinsdagavond vond een ernstig ongeluk plaats ter hoogte van Abcoude. Een automobilist wist te ontsnappen aan een politieachtervolging vanuit Amsterdam, maar kon niet lang van de vrijheid genieten. Politie Utrecht schrijft dat hij tot stilstand kwam door een ongeval.

Het voertuig was even uit het zicht en werd iets voor tien uur weer gesignaleerd bij het ongeluk op de A2. Het is volgens de politie niet duidelijk of de automobilist het ongeluk heeft veroorzaakt. Bij het ongeluk zijn meerdere voertuigen van de snelweg geraakt. Verschillende inzittenden raakten gewond, maar hoeveel gewonden er precies zijn is nog niet duidelijk. De verdachte is na het ongeval aangehouden.

Brandweer, politie en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De snelweg werd tussen knooppunt Holendrecht en Abcoude afgesloten voor hulpverlening en onderzoek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen