Doden door zware overstromingen Japan: duizenden op de vlucht

Print
Doden door zware overstromingen Japan: duizenden op de vlucht

Een inwoner van de provincie Saga loopt door het water, nadat zware regen de straten onder water hebben gezet. Afbeelding: AFP

Bij overstromingen in het zuidwesten van Japan zijn zeker twee doden gevallen en zijn duizenden mensen op de vlucht geslagen.

De overstromingen zijn veroorzaakt door hevige regenval. Ruim 780.000 inwoners van de provincies Saga, Fukuoka en Nagasaki kregen het bevel het gebied te verlaten, meldt Kyodo News. Een man in Saga kwam om het leven, toen zijn auto werd meegesleurd door de stroming.

In Fukuoka overleed een man die probeerde te ontsnappen uit een auto die vastzat in het stijgende water. Een regeringswoordvoerder meldde dat een derde persoon in Saga mogelijk is overleden, maar dat is nog niet officieel bevestigd door een dokter.

Op televisiebeelden is te zien hoe auto’s tot aan hun dak onder water staan. In Saga staat ook een treinstation onder water. In de regio Kyushu vielen volgens de Japanse meteorologische dienst recordhoeveelheden regen die kunnen zorgen voor overstromingen en aardverschuivingen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen