Video: Zanger Rob de Nijs (76) wordt onwel en valt van podium

Print

Rob de Nijs valt van podium in Naaldwijk. Video: De Limburger

Zanger Rob de Nijs is dinsdagavond onwel geworden tijdens een optreden in het Zuid-Hollandse Naaldwijk. Hij viel achterover van het podium.

De 76-jarige zanger was mogelijk bevangen door de hitte in de feesttent op het Valstar Wielerspektakel in Naaldwijk.

Tijdens het lied Banger Hart wankelde hij naar achteren en viel van het podium af. Een arts die aanwezig was, heeft eerste hulp verleend. De Nijs hoefde niet naar het ziekenhuis en is na het incident gewoon naar huis gegaan. De organisatie van het Wielerspektakel laat weten flink geschrokken te zijn. Rob de Nijs reageert zelf woensdagmorgen op het incident via Twitter. ,,Oei! Het ziet er erger uit dan het is!’’

De zanger denkt ondanks zijn val voorlopig nog niet aan stoppen. ,,Voor mensen die nu zeggen: ‘Die ouwe moet stoppen’, dat gaat (nog) niet gebeuren.’’ Hij bedankt iedereen die hem een hart onder de riem heeft gestoken.

Kuitbeen

Afgelopen jaar was De Nijs ook al een tijdje uit de running door een val. Na een optreden kwam hij lelijk terecht en brak daarbij onder meer zijn kuitbeen. De zanger moest daarom diverse optredens afzeggen en was enige tijd uit de roulatie.

Het management van De Nijs is niet bereikbaar voor commentaar.