Brasserie Eigenwijs in Sittard failliet verklaard

Print

Afbeelding: Google / Picasa

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Brasserie Eigenwijs aan de Molenbeekstraat in Sittard is failliet. Zes personeelsleden verliezen hun baan.

Volgens curator mr. Kikken heeft eigenaar Ramón Pfennings aangegeven dat er sprake is van tegenvallende omzetten tegenover hoge lasten. Het bedrijf heeft jaren goed gedraaid, maar dit jaar is de klandizie teruggelopen. „Dit bedrijf was zeker geen eendagsvlieg”, onderstreept Kikken. De brasserie is in het najaar van 2007 geopend.

Spoeling

„Als verklaring wordt gegeven dat er in Sittard de laatste tijd steeds meer nieuwe horecazaken zijn bijgekomen”, zegt de curator. „Dat heeft Eigenwijs gemerkt. De spoeling is dun geworden.”

Deze zomer nog is zo’n beetje recht tegenover Eigenwijs de nieuwe zaak Local’s geopend, een grote conceptstore met zowel horeca, mode als beauty. Meer modezaken hebben de afgelopen jaren een klein horecapunt gekregen, zoals bijvoorbeeld Fee.

Maar ook is de afgelopen jaren onder meer kattencafé Bie Moes geopend, een horecazaak in de oude apotheek gekomen en de horeca aan de Markt uitgebreid (Dods Bodega, Het Hophuys).

Gesloten

Eigenwijs heeft afgelopen zaterdag volgens Kikken de deuren gesloten en is dinsdag door de rechtbank Limburg failliet verklaard. Hoe hoog de schuldenlast is van Brasserie Eigenwijs, kan de curator in dit stadium nog niets zeggen. Hij sluit uit dat er nog een doorstart mogelijk is.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen