Eindelijk einde aan geschil over parkeerterrein in Horn

Print
Eindelijk einde aan geschil over parkeerterrein in Horn

Een archieffoto van het parkeerterrein aan de Daalakkerstraat in Horn. Afbeelding: De Limburger

Horn -

Met de uitspraak van de Raad van State is er woensdag een einde gekomen aan een jarenlang geschil over een klein parkeerterrein aan de Daalakkerstraat in Horn.

De te beantwoorden vraag: is de parkeergelegenheid achter appartementencomplex Staete Graaf van Horne openbaar terrein? De Raad van State oordeelde van wel en stelde daarmee de gemeente Leudal in het gelijk. De rechtbank Roermond kwam in december 2018 al eens tot dezelfde conclusie.

De vereniging van eigenaren (VVE) van het complex, sinds 2015 eigenaar van de grond, was echter een andere mening toegedaan en plaatste enkele jaren geleden een bord bij de ingang van het parkeerterrein: ‘Alleen bewoners Staete Graaf van Horne’.

Overlast

Het zorgde voor de nodige parkeeroverlast in de buurt, klaagden omwonenden destijds, omdat automobilisten uitweken naar omliggende straten. Toen de gemeente de VVE sommeerde het bord weg te halen, werd er nog eentje naast gezet. Pas nadat de rechtbank uitspraak had gedaan werden de borden verwijderd, al ging de vereniging nog wel in beroep. Tevergeefs.

Johan van den Goor van de VVE wenste niet veel woorden vuil te maken aan de uitspraak. „We zijn teleurgesteld. Het is niet anders. Verder valt er niets zinnigs over te melden.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen