Christengemeente

Leegstaande Hubertuskerk in Blerick wordt weer een kerk

Print
Leegstaande Hubertuskerk in Blerick wordt weer een kerk

De Hubertuskerk in Blerick.

Blerick -

De Hubertuskerk in Blerick werd in 2016 aan de eredienst onttrokken. Weinig parochianen, hoge stookkosten. Drie jaar stond het gebouw leeg, maar volgende maand wordt het weer gebruikt. Als kerk. Weliswaar een protestantse.

De kerk, waarvan de kapel nog in gebruik is, wordt vooralsnog voor een jaar verhuurd aan de Christengemeente Venlo. Begin deze maand kreeg het kerkgenootschap de sleutel van de parochiefederatie Blerick. Vanaf 1 september wordt de kerk in gebruik genomen.

Bloeiende kerk

De Christengemeente ontstond in 2007 vanuit de pinkstergemeente De Nieuwe Weg in Rotterdam. De gelovigen troffen elkaar eerst in huiselijke kring, maar het genootschap groeide uit tot ‘een levendige en bloeiende kerk (...), met leden uit verschillende culturen’, meldt de Christengemeente op de website van de parochiefederatie Blerick.

Bijbelstudie

Het kerkgenootschap zat voorheen een tijdje in zaal Copacabana en de Don Boscokerk in Venlo. De Christengemeente heeft elke zondag (11.00 uur) een dienst en biedt op woensdag (19.30 uur) ruimte aan Bijbelstudie en bidstonden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen