Franssen: brons belangrijke bevestiging

Print
Franssen: brons belangrijke bevestiging

Franssen (in het blauw) versloeg landgenote Sanne Vermeer Afbeelding: AFP

Reuver -

Juul Franssen behaalde voor het tweede jaar op rij een bronzen medaille bij de wereldkampioenschappen judo. De Limburgse versloeg in de klasse tot 63 kilogram haar landgenote Sanne Vermeer en deelde daarmee ook een belangrijke tik uit in de strijd om een olympisch ticket.

„In één jaar tijd twee bronzen plakken. Ik ben er heel erg blij mee. Ik hoop hier volgend jaar ook weer met zo’n brede glimlach te staan”, zei Franssen tegen de NOS, daarbij doelend op de Spelen van 2020 in Tokio. „Dit is een bevestiging voor mij, na het brons van vorig jaar. Ik heb laten zien dat ik nog steeds bij de wereldtop hoor en dat ik een plaats op de Spelen verdien.”

Lees ook: Judoka Juul Franssen pakt brons op WK

Goed gevoel

Franssen voelde zich prettig op de tatami in Tokio. „Ik vind het publiek en de sfeer helemaal geweldig. Ik vind de hal ook fijn. Het is lekker klein en compact. Ik ga hier nu met een goed gevoel weg en hopelijk kom ik hier volgend jaar met een goed gevoel terug. Ik hoop dat mijn medaille een ‘boost’ geeft aan de rest van het team en dat we hier met meer dan één medaille weggaan.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen