KVG Blerick opent seizoen met lezing over Mozart

Print
KVG Blerick opent seizoen met lezing over Mozart

Musicoloog Jos Meersmans. Afbeelding: Chretien Paesen /HBVL

Blerick -

Auteur en verteller Jos Meersmans opent woensdag 4 september het seizoen van het Vrouwengilde Blerick met een lezing over het leven van Mozart.

Meersmans studeerde musicologie aan de KU Leuven en was tot zijn pensionering eind 2011 leraar muziekgeschiedenis en algemene muziekcultuur aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven. Jarenlang was hij medewerker van BRT3, Radio 3, nu Klara. Hij heeft zich in de jaren tachtig en negentig ingespannen voor het herstel van het Leuvens Orgelpatrimonium en reist sinds 1983 rond in Vlaanderen en Nederland, eerst als klavierspeler, nadien als verteller in vele honderden optredens.

De bijeenkomst, toegankelijk voor leden en introducées, begint om 14.00 uur. Deelnamekosten 2 per persoon. Introducés betalen 5 euro per persoon. Locatie: ’t Raodhoes, Antoniusplein 2, Blerick.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen