Video: ‘Snelste vrouw op 4 wielen’ Jessi Combs komt om bij crash

Print

Jessi Combs -snelse vrouw- overleden. Video: De Limburger

Autocoureur Jessi Combs, die de titel ‘snelste vrouw op vier wielen’ kreeg nadat ze een snelheidsrecord vestigde in een auto met straalmotor, is overleden. Ze crashte dinsdag terwijl ze probeerde het snelheidsrecord op land scherper te stellen, meldde CNN.

Combs stierf in de Alvord-woestijn in het zuidoosten van Oregon, zei het kantoor van de sheriff van Harney County. Zij is 39 jaar geworden.

„Ze was een briljante bouwer, ingenieur, bestuurder, fabrikant en wetenschapscommunicator, en streefde er elke dag naar anderen aan te moedigen door haar wonderbaarlijke voorbeeld”, zei Adam Savage, voormalig co-host van de tv-show ‘Mythbusters’. Combs verscheen in meerdere afleveringen van de show.

In oktober zette Combs een nieuw snelheidsrecord van 483,2 mph (777 kilometer per uur). Op dinsdag probeerde ze sneller te gaan toen ze crashte.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu