Echtgenote verdwenen oud-topman Philips gearresteerd in Kenia

Print
Echtgenote verdwenen oud-topman Philips gearresteerd in Kenia

Tob Cohen en zijn echtgenote Sarah in betere tijden Afbeelding: AD/Privébeeld

De politie heeft de echtgenote van de vermiste oud-topman van Philips Tob Cohen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Dat melden Afrikaanse media. De arrestatie wordt bevestigd door de zus van Cohen.

,,De politie heeft mij vanavond gebeld’’, aldus de zus. ,,Ik ben totaal overrompeld.’’

Vechtscheiding

De oud-topman verdween half juli in Kenia en bleef spoorloos. De miljonair was verwikkeld in een vechtscheiding met zijn Keniaanse echtgenote (52). Zij beschuldigden elkaar over en weer van agressie en deden beide aangifte bij twee verschillende politiebureaus in de buurt van het landgoed waar ze wonen in Nairobi.

Lees ook: Vrouw vermiste oud-topman Philips spreekt: ‘Hij stapte mogelijk in foute taxi’

Vrienden van Cohen wezen eerder al met een beschuldigende vinger in de richting van de echtgenote. ,,Al haar pogingen om via gesjoemel mede-eigenaar te worden van zijn landgoed en hem daarna Kenia te laten uitzetten, waren gestrand. Dus moest ze overschakelen op plan B’’, zo zei Patrick Muiruri , een boezemvriend van de Nederlander eerder tegen het AD.

Hel

,,Tob vertelde dat zijn leven al vier jaar een hel was. Dat hij al die tijd geen seks meer had met haar, een van de redenen voor hem om eind vorig jaar de scheidingsprocedure in gang te zetten. Daarna gedroeg zijn vrouw zich nóg vijandiger tegenover hem, zo vertelde hij. Ze duwde hem van de trap waardoor hij gewond raakte en ze oefende geestelijke druk op hem uit door het doen van valse aangiftes wegens agressie bij politiemensen van de Kikuyu, dezelfde stam als waartoe zij behoort. Dit met de bedoeling dat hij gearresteerd zou worden en na een veroordeling Kenia zou worden uitgezet.’’

De vrouw van Cohen werd al eerder gehoord door de politie. Zij ontkende alle betrokkenheid en maakte zelfs een videoboodschap waarin ze zei dat Tob zich zou moeten melden en dat ze alles uit zouden kunnen praten.