Expositie ‘Blieve Vertèlle’ in Gemeentemuseum Thorn

Print
Expositie ‘Blieve Vertèlle’ in Gemeentemuseum Thorn

Onder andere een identiteitsbewijshouder is te zien tijdens de expositie. Afbeelding: Gemeentemuseum Het land van Thorn

Thorn -

Tijdens de expositie ‘Blieve Vertèlle’ in het Gemeentemuseum Het land van Thorn vertellen niet alleen twaalf inwoners uit Thorn hoe zij als kind de bevrijding van Thorn hebben beleefd, maar zijn ook tastbare herinneringen aan de bevrijding te zien.

Te zien zijn onder meer twee modelvliegtuigen van een Dakota en een Spitfire, typen vliegtuigen die in de oorlog een bijzondere rol hebben gespeeld. Een inwoner van Thorn heeft de koffiekan in bruikleen gegeven die zijn vader bij zich droeg op het moment van een granaatinslag, waarbij hij het leven liet. Ook opmerkelijk is een apart vormgegeven houten ‘identiteitsbewijshouder’, compleet met de originele gebruiksaanwijzing. Verder zijn er bijzondere documenten te zien, zoals vrijwaringbewijzen, een vergunning tot tijdelijke toestemming om het veld te bewerken, oorkondes, bonnenboekjes, medailles, speciale postzegels en munten en een spot-doodsprentje van Hitler.

De expositie is van 22 september tot en met 10 mei te bezichtigen in Gemeentemuseum Het Land van Thorn, aan de Wijngaard 14 in Thorn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen