Dierbaar

Piepkleine Pip uit Heerlen blijft handtasformaat

Print
Piepkleine Pip uit Heerlen blijft handtasformaat

Pip de yorkshireterriër Afbeelding: Peter Schols

Heerlen / Hoensbroek -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: de kleine yorkshireterriër Pip uit Heerlen.

Ieniemienie is ze. Zelfs voor een yorkshireterriër. Toch voelt Pip (2) zich een hele meid. „Ze heeft zelf niet in de gaten hoe klein ze is”, lacht baasje Marjo Grosseibl uit Heerlen. „Soms maakt ze misbruik van haar schattigheid. Op zo’n ukkie kun je toch niet boos worden?”

Marjo kocht Pip nadat haar vorige yorkshireterriër was overleden. „Ik was zo enthousiast over dit ras dat ik meteen weer zo’n hondje wilde. Het asiel had er geen, dus kocht ik Pip als puppy op Marktplaats.”

Maar Pip groeide nauwelijks, blijft een ‘kleine opdonder’. „Mijn vorige hond tikte met gemak de 4 kilo aan, maar bij Pip is de weegschaal blijven steken op 730 gram. Ook is ze maar 15 centimeter hoog. Eerst maakte ik me daar zorgen over. Maar ze is kerngezond. Een verklaring heeft de dierenarts niet, Pip is gewoon petit.”

Dankzij haar handtasformaat kan Pip overal mee naartoe. Dat wil niet zeggen dat ze lui is. Ondanks haar korte pootjes loopt ze blij haar kilometers. Toch schiet het wandelen vaak niet op: „Pip trekt bekijks. Veel voorbijgangers spreken ons aan. Laatst wilde een dame haar overnemen. „Mooi niet, nog voor geen 100.000 euro kan ik Pip missen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen