Vrees voor minder bezoekers bij evenementen in en rond Susteren

Print
Vrees voor minder bezoekers bij evenementen in en rond Susteren

Koppelpop trekt zo’n vijfhonderd bezoekers. Afbeelding: Johannes Timmermans

Susteren -

Een druk evenementenweekeinde in en rond Susteren zorgt niet bij iedereen voor een feeststemming. De vrees bestaat voor tegenvallende bezoekersaantallen door de overvloed in het laatste weekeinde van augustus.

Een kleine opsomming: 150 jaar Fanfare eendracht Dieteren, 75 jaar VV Roosteren, Koppelpop, Hike for Roy with Joy, finaleweekend clubkampioenschappen TV Rosus, Good old Summerparty in zaal Mirage Susteren, zomercarnaval in Buchten, Septemberfest in café ’t Hingen. En dan zijn er ook nog bekerwedstrijden voor alle seniorenteams van diverse voetbalclubs. Er valt dus serieus wat te kiezen.

„Het is dit jaar wel erg veel”, erkent voorzitter Martin Hensgens van Koppelpop in Susteren. Het eendaagse pop/rockfestival trekt jaarlijks zo’n vijfhonderd bezoekers. „Het zal dit jaar wel een paar bezoekers schelen, al die feestjes. Maar naar een andere datum willen we eigenlijk niet. Alleen als de zevenjaarlijkse Heiligdomsvaart wordt gehouden in Susteren, dan wordt Koppelpop verschoven. Trouwens, je hoeft het ook niet bij één feestje te laten.”

Secretaris Fön Schulpen van Fanfare Eendracht hoopt er het beste van. „De kaartverkoop valt gelukkig niet tegen. Blijkbaar worden vergunningen blindelings afgegeven. Wij waren één van de eersten.”

Geen hindernissen

De gemeente Echt-Susteren, die de vergunningen afgeeft, verwacht geen problemen. Burgemeester Jos Hessels ziet op dat vlak geen hindernissen. „Het zijn geen evenementen met duizenden bezoekers, zoals het LVK. De vergunningsaanvragen gaan via de MER-organisatie waarin we samenwerken met Roerdalen en Maasgouw. Door de omvang van die organisatie, kunnen we goed en snel handelen. Zelfs voor een spontaan evenement als Hike for Roy with Joy.”