Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Zo kook je met afval en restjes (plus recepten!)

Zo kook je met afval en restjes (plus recepten!)

Pesto van wortelloof, ook geschikt om in te vriezen voor later gebruik. Afbeelding: Sanne Donders

In Nederlandse keukens gooien we jaarlijks gemiddeld 40 kilo voedsel per persoon weg. Mag het een onsje minder? Dat kan best, laten de makers van het kookboek De kunst van no-waste zien.

Ondanks al mijn goede voornemens verdwijnt er bij mij thuis weleens eten in de vuilnisbak. Met stip op nummer 1 in mijn top tien van voedselverspilling staat het verlepte bosje koriander. En regelmatig gooi ik met pijn in het hart aardappels met uitbundige uitlopers weg, of oud brood.

Ik ben niet de enige. In Nederland gooien we per jaar gemiddeld 40 kilo voedsel per persoon weg, aldus Milieu Centraal, een non-profitorganisatie die praktische tips geeft over duurzaamheid.

Een deel van de verspilling ...