Lezing over ontstaan Land van Kalk in Voerendaal

Print
Lezing over ontstaan Land van Kalk in Voerendaal

Landschapsfoto. Afbeelding: Marc Bogman

Voerendaal / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Winthagen -

Wiel Schins geeft een lezing met als thema ‘Het ontstaan van het Land van Kalk, een avontuur van miljoenen jaren’. Deze vindt plaats woensdag 11 september, van 19.00 tot 22.00 uur, in herberg de Bernardushoeve.

Elk landschap, dus ook het Land van Kalk, kent een bewogen geschiedenis. Tijdenlang was het land of juist zee. Het klimaat veranderde voortdurend, op soms hevige wijze. Ooit lag het aan de Zuidpool en dreef het heel langzaam naar deze contreien. Hoe vreemd dat voor veel mensen klinkt, maar het Land van Kalk zoals deze nu is te zien, kreeg zijn vorm door de Maas. Hier speelde het zogenoemde Eiland van Ubachsberg een belangrijke rol, destijds een echte berg. Door warme perioden tussen ijstijden ontstonden extra geulen en dalen. De Neanderthaler zocht er naar vuursteen. Wiel Schins heeft een voor iedereen begrijpelijk en spannend verhaal, toont plaatjes, gesteenten, fossielen en vuurstenen werktuigen.

Aanmelden via info@bernardushoeve.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen