Drukkersdag in Openluchtmuseum Eynderhoof

Print
Drukkersdag in Openluchtmuseum Eynderhoof

De kunst van het boekdrukken in Eynderhoof. Afbeelding: Dionacle

Nederweert Eind -

Drukkersgroep ‘De Piependje Pörs’ verzorgt in Openluchtmuseum Eynderhoof een themadag over de ouderwetse boekdrukkunst en aanverwante ambachten. Van zelf papier maken tot boeken binden, van kalligraferen tot letters zetten en drukken met inkt. Zondag 8 september te beleven in het openluchtmuseum.

Om het programma compleet te maken is het ‘Mobiel Grafisch Museum’ met een collectie voorwerpen uit het tijdperk van de boekdrukkunst in de vorige eeuw present. Voor de liefhebbers zijn er ambachtelijke producten te koop, gemaakt in zeefdruk en hoogdruk. Speciaal voor de kinderen is er een stempelworkshop. Woensdag 11 september is er een kindermiddag in het museum met mandenvlechten.

Het museum aan het Milderspaat 1 in Nederweert-Eind is beide dagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is hier te vinden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen