Europees kampioenschap motorcross op circuit Meijel

Print
Europees kampioenschap motorcross op circuit Meijel

Motorcrossers banen zich een weg door het mulle Meijelse zand. Afbeelding: Fotografie Kuit

Meijel -

Op zandcircuit De Vossenberg in Meijel wordt zondag 15 september het Europees kampioenschap motorcross in de MX Open klasse verreden.

De Engelsman James Dodd voert de ranglijst aan, gevolgd door de uit België afkomstige Stijn Verstrepen. Vlak achter hem staat Dodd’s landgenoot Andy Smart. Ook de Nederlanders Jacky Tausch, Jarno Derks, Roy Hoeijmakers en Enrico Schell doen nog mee voor het podium. Als plaatselijke favorieten starten William Thijssen en Teun Cooymans, beiden lid van de organiserende motorcrossclub MCC Meijel.

Op het programma staat ook de Protempo-cup, een kampioensstrijd voor zijspannen met een prijzenpot van 10.000 euro. Momenteel bezet de Meijelse combinatie Stephan Wijers en Siebe van der Putten de tweede plaats in het klassement. Namens MCC Meijel zullen ook de duo’s Bram van Dijk-Loet van der Putten en Lins Stijnen-Dirk van Dijk aan de start verschijnen.

Verder zijn er wedstrijden in de 125cc-cup, de MX2 Junioren, de MX2 Nationalen/Inters, de dames - en veteranenklasse.

Daags ervoor is er een open clubwedstrijd in de klassen jeugd 65cc t/m 85cc, solo en zijspannen. De toegang is dan gratis. ’s Avonds draait DJ Tuan Stex in de feesttent naast het circuit aan de Peelweg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen