Doe-’t-zelf tortilla’s met hüttenkäse, avocado en rode pesto

Print
Doe-’t-zelf tortilla’s met hüttenkäse, avocado en rode pesto

Afbeelding: Ellis Visser

Met deze tortilla’s zet je een voedzame en gezonde maaltijd voor. Als je de ingrediënten los op tafel zet, kan iedereen toevoegen wat-ie lekker vindt.

De maand september is alweer aangebroken. De vakantie ligt achter ons en we beginnen weer gewend te raken aan het normale ritme. Ook qua eten hebben we onze flow weer te pakken, toch? Of kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dan heb ik nog wel een topgerecht voor je. Je kunt het voor de lunch of voor het diner maken.

Deze keer een tortilla, of wrap. Ik vind tortilla’s net iets lekkerder wanneer je ze opwarmt in de pan met wat olie. Ze worden er heerlijk knapperig van. Ik smeer de tortilla in met rode pesto en beleg deze met van alles en nog wat en maakte zo een voedzame maaltijd. De ingrediënten die ik gebruik, zijn stuk voor stuk gezond. Samen vormen ze een heerlijke combinatie. Hüttenkäse voor de eiwitten, avocado voor de vetten, spinazie voor de ijzers, romatomaten voor je dagelijkse portie groenten en de pijnboompitjes voor de bite. I love it.

Alleen de tortilla wordt warm gemaakt, de rest is koud. Zet de ingrediënten los op tafel en laat je tafelgenoten de tortilla zelf beleggen.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Bereidingsduur: 15 minuten

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

• 2 meergranen tortilla’s

• 1 el rode pesto

• 200 gr hüttenkäse

• 1 avocado

• 2 handjes babyspinazie

• 10 romatomaatjes

• 2 el pijnboompitten

• extra vergine olijfolie

• peper

Bereiding

Was en snijd de romatomaatjes in vieren. Snijd de avocado in hele dunne plakjes. Rooster de pijnboompitjes.

Neem een hapjespan en rooster de tortilla’s een paar minuten in olijfolie. Wacht niet te lang met eten, de tortilla’s kunnen taai worden. Smeer de tortilla’s in met rode pesto. Verdeel de hüttenkäse, een handje babyspinazie, avocado en romatomaatjes. Bestrooi met de pijnboompitjes, olijfolie en peper.

Doe-’t-zelf tortilla’s met hüttenkäse, avocado en rode pesto
Foto: Elis Visser

Ellis Visser blogt op healthtastic.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen