Rechtbank

Behandeling moordzaak Köksal op 11 december

Print
Behandeling moordzaak Köksal op 11 december

Bloemen markeerden de plek waar Ömer Köksal bij een schietpartij om het leven kwam. Afbeelding: ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De rechtbank Limburg behandelt de moordzaak Köksal op 11 en 16 december 2019. Het verzoek om de zaak eerder door een andere rechtbank te laten behandelen, is afgewezen.

Het verzoek was gedaan door advocaat Rob Nelisse van Jonathan B., één van de twee verdachten. Nelisse reageerde op de mededeling van de rechtbank Limburg dat de zaak door ‘een gebrek aan zittingscapaciteit’ pas in december hervat kan worden.

Inlezen

Nelisse vroeg de zaak te verwijzen naar een andere rechtbank, zodat het niet zo lang hoeft te duren. Officier van justitie Sandra Kierkels wees erop dat een nieuwe rechtbank zich eerst moet inlezen in het dossier, waardoor de behandeling wellicht niet vroeger zou kunnen plaatsvinden.

Bovendien wordt de ‘redelijke termijn’ slechts anderhalve maand overschreden, aldus Kierkels. Ömer Köksal werd op 1 november 2017 in Blerick met vier schoten om het leven gebracht. Van een redelijke termijn van behandeling is sprake als die binnen twee jaar plaatsvindt.

Lees ook: Reconstructie: Ömer en de fatale ruzie

Tijdwinst

De rechtbank vatte samen dat de oplossing van Nelisse om tijdwinst te boeken waarschijnlijk meer tijd kost. Ze houdt vast aan het plan om de zaak in december in Roermond te behandelen. Jonathan B. (24) en Gianni Q. (21) worden verdacht van de moord op Köksal.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen