NPO-baas: Maastricht betrokken houden bij Songfestival

Print
NPO-baas: Maastricht betrokken houden bij Songfestival

Afbeelding: NPO

Maastricht / Itteren -

Vrijdagmiddag werd het duidelijk: het Songfestival gaat niet naar Maastricht maar naar Rotterdam. De NPO wil de Limburgse hoofdstad echter wel betrokken houden bij het evenement.

Dat zegt Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van de NPO. Volgens haar was de keuze niet eenvoudig. „We willen Maastricht én de provincie Limburg bedanken voor hun energie, enthousiasme en gastvrijheid in de afgelopen periode. Maastricht heeft laten zien dat het een stad is waar het Eurovisiesongfestival enorm leeft en we willen de stad dan ook graag betrokken houden bij het evenement in mei volgend jaar.”

Lees ook: Maastricht grijpt naast Songfestival

„We zijn blij dat we als publieke omroep nu écht samen met Rotterdam en Ahoy aan de slag kunnen om een uniek evenement te organiseren dat Nederland verbindt en inspireert”, zegt Rijxman. „En als ondernemende en creatieve stad past Rotterdam daar perfect bij.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen