Cornald Maas: songfestival past meer bij Rotterdam

Print
Cornald Maas: songfestival past meer bij Rotterdam

Afbeelding: ANP Kippa

Maastricht / Itteren -

Cornald Maas is blij met de keuze voor Rotterdam als gaststad van het Eurovisiesongfestival in 2020. De vaste commentator van het evenement had er al op gehoopt, maar zeker was hij nog niet van zijn zaak.

„Ik heb mij natuurlijk niet verdiept in alle praktische zaken maar op het eerste oog vind ik Rotterdam meer bij het songfestival passen dan Maastricht”, zegt Cornald in een eerste reactie tegen BuzzE. „Het is toch de tweede stad van Nederland, een stad met veel pracht en praal en geweldige moderne architectuur. Het is ook een stad met een open blik, diversiteit en handen-uit-de-mouwen.”

Dat het leeft in Rotterdam, merkte Cornald pas geleden nog toen hij in de Maasstad was. „De mensen zeiden allemaal: jij regelt het wel even voor ons he?”

Wie?

Nu de gaststad bekend is, gaat de blik van Cornald langzaam maar zeker over naar het vraagstuk wie Nederland straks moet vertegenwoordigen in Rotterdam. De selectiecommissie heeft de eerste gesprekken achter de rug, maar een beslissing volgt pas veel later. „Alles staat nog in de kinderschoenen”, benadrukt Cornald. Binnenkort zijn er opnieuw gesprekken.

„Duncans Arcade kregen we pas voor het eerst in november te horen, als een soort godsgeschenk”, schetst Cornald ter vergelijking. Hij vindt dat Nederland weer voor het hoogst haalbare moet gaan. „We moeten gewoon de ambitie hebben om weer te winnen.”

Bekendmaking gaststad Eurovisie Songfestival 2020 - 30 aug 2019 . Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen