Jonge omstander gooit ei naar hulpverleners die slachtoffer van ongeluk verzorgen in Heerlen

© ANP

In de Abeelstraat/Livingstonestraat in Heerlen is donderdagmiddag door een jeugdige omstander een ei naar ambulance- en politiemedewerkers gegooid, toen die bezig waren met het verzorgen van een gewonde van een aanrijding.

Wil Wagenvoort

’s Avonds was op dezelfde plek een vechtpartij. Daarbij is een jeugdige persoon aangehouden, die niet wilde vertrekken.

Voor wijkagent Jos Michiels van Heerlerheide en Passart is de gang van zaken ‘onacceptabel’. Hij wijst naar de meldingen in de buurt over het gedrag van de jeugd: „Er zal door de politie in samenwerking met de gemeente Heerlen en bureau handhaving tegen deze ergerlijke vormen van overlast opgetreden worden.”

De wijkagent krijgt de laatste tijd vooral klachten over het gedrag van de jeugd in een speelvoorziening aan de Abeelstraat, de omgeving van het Corneliusplein en de parkeergarage aan Groeët Genhei. Het betreft het achterlaten van rommel, geluidsoverlast, het afsteken van vuurwerk, lastig vallen van klanten, vernielingen en baldadigheid.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee