Video: Raket die mensen naar Mars moet brengen, bereikt nieuwe recordhoogte tijdens test

Print

Starhopper van SpaceX getest. Video: De Limburger

De raket die mensen naar Mars moet brengen, heeft tijdens een test een nieuwe recordhoogte bereikt.

Starhopper, een raket van het Amerikaanse bedrijf SpaceX, is dinsdag succesvol gelanceerd in een uithoek van Texas. De motor die de raket naar een hoogte van 150 meter stuwde en is ontwikkeld om mensen op Mars te zetten,wordt momenteel nog uitvoerig getest.

Starhopper werd vlak voor het vallen van de avond de lucht ingestuurd nabij Kopernik Shores, een slaperig gehucht in Texas. De raket bereikte al snel zijn maximale hoogte van 150 meter, vloog vervolgens zijwaarts en landde veilig en wel enkele meters verderop. De vlucht duurde slechts 57 seconden, maar dat was meer dan genoeg om geschiedenis te schrijven.

De meest succesvolle vlucht van de kleine raket was ook meteen de laatste. Starhopper werd gebruikt om de Raptor te testen, een nieuwe, hoogtechnologische en erg krachtige motor. Met slechts één Raptor kwam Starhopper van de grond. Het is de bedoeling dat SpaceX ooit zes van die motoren aan een ruimteschip hangt, om zo’n honderd passagiers naar Mars te brengen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen