Feestelijke natuurmarkt met activiteitenprogramma op De Vrije Akker

Print
Feestelijke natuurmarkt met activiteitenprogramma op De Vrije Akker

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Grubbenvorst -

Zelfoogsttuin de Vrije Akker in Grubbenvorst viert zaterdag 14 september haar tienjarig bestaan met een natuurmarkt. Publiek kan hier kennismaken met natuurlijk en biologisch eten en leven.

Naast veel marktstands met natuurlijke en handgemaakte producten zijn er activiteiten voor kinderen zoals vilten en pannenkoekjes maken. Ook zijn er verschillende workshops te volgen, variërend van wilgenvlechten, volksdansen en ecoprinten tot wildplukken. Er is een groentekraam van De Vrije Akker en er zijn rondleidingen in de tuin en door de kas. Pieter Simons en enkele andere muzikanten zorgen voor de muzikale omlijsting.

Dankzij de bakwedstrijd Heel de Akker Bakt zorgen de oogstleden voor gebak. Tevens is er een dienstenveiling waarmee geld wordt opgehaald ten bate van een cadeau voor de oogsttuin: een picknicktafel en eventueel fruitbomen.

De zelfoogsttuin pal tegenover verzorgingshuis La Providence telt zo’n zestig leden die wekelijks zes verschillende groenten mogen oogsten.

Iedereen is van 11.00 tot 16.00 uur welkom aan de Witveldweg 2 in Grubbenvorst. Info: 10jaardevrijeakker@gmail.com of www.devrijeakker.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen