MECC kreeg dak niet tijdig op orde voor Eurovisie Songfestival

Print
MECC kreeg dak niet tijdig op orde voor Eurovisie Songfestival

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Het was te duur en er was te weinig tijd voor het MECC in Maastricht om de draagcapaciteit van het plafond in orde te krijgen voor het Eurovisie Songfestival. Dat stelt directeur Rob van de Wiel. Volgens hem is dat de belangrijkste reden voor het mislopen van het spektakel. In het bijgewerkte bidbook noemt de hal het te onzeker of de gevraagde omvangrijke bouwkundige aanpassingen tijdig te realiseren zijn. ‘Wij vinden de risico’s niet verantwoord.’

Volgens Van de Wiel werd pas laat in het proces, namelijk tijdens het locatiebezoek op 17 juli, duidelijk dat er 200 ton aan het plafond moest kunnen hangen. Uiteindelijk kon het MECC dat niet meer op tijd voor elkaar boksen. Ahoy in Rotterdam overigens ook niet, maar kwam wel dichter in de buurt van het gevraagde.

‘Geen exacte duidelijkheid’

In het bidbook verwoordt het MECC het als volgt: ‘Zowel het programma van eisen, alsook de antwoorden op de vragen, geven geen exacte duidelijkheid over zowel de benodigde draaglast als de vrije hoogte van de hal (niet plafondhoogte). Graag is MECC Maastricht bereid om, zodra die eisen daadwerkelijk concreet zijn, met u van gedachten te wisselen over eventueel benodigde aanpassingen van de hal’.

Lees hier al het nieuws rond het Songfestival

Voxpop songfestival Maastricht. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen