‘Gemeenten hebben geen problemen met fastfood’

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. © AFP

Gemeenten hebben weinig behoefte om fastfoodrestaurants uit dorpen of steden te weren. Dat blijkt uit een enquête van het AD dat daarvoor alle zorgwethouders in Nederland benaderde. Meer dan honderd wethouders reageerden.

Redactie

Ruim 90 procent zegt geen beleid te voeren om het aantal restaurants met ongezond voedsel te beperken. De stelling dat de aanwezigheid van fastfoodrestaurants slecht is voor de gezondheid van de inwoners, werd door 30 procent gedeeld.

Lees ook: Niets staat fastfood in de weg

Volgens de krant zijn vooral VVD-wethouders van mening dat de overheid niet moet bepalen wat consumenten eten. Ook wijzen sommigen op de sociale functie van een snackbar in de wijk, of op de banen die een snelwegrestaurant oplevert.

Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners meldde in januari dat de afgelopen vijf jaar er per saldo 58 fastfoodrestaurants bij zijn gekomen. Het landelijk totaal kwam daarmee uit op 422.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee