Bluesnight op zes podia in centrum Tegelen

Print
Bluesnight op zes podia in centrum Tegelen

The Juke Joints treden op tijdens de Night Before. Afbeelding: Juke Joints

Tegelen / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Zes bands spelen vrijdagavond op de Night Before, de jaarlijkse opwarmer voor het Bluesrockfestival in Tegelen.

The Night Before is al sinds jaar en dag het grootste buitenevenement van Tegelen. Hoewel de meeste optredens binnen plaatsvinden, ziet het op straat zwart van de mensen. Duizenden bezoekers komen uit de verre omtrek naar het dorp dat zich eenmaal per jaar het bluesmekka van Noord-Limburg mag noemen. Op zes locaties in het centrum, waaronder een buitenpodium, wordt vrijdag 6 september tijdens de bluesnight vanaf acht uur een live programma neergezet. Met optredens van Fifty Shades of Blues (Sintermerte), Blues Vocation (Staccato), de JPK Band (Aaj Mert), The Juke Joints (Gonzobar), HendriksXperience (Plein 1817) en Bluebottle (De Lange). De blueskroegen liggen op loopafstand van elkaar, de toegang is overal gratis.

Daags erna zijn Julian Sas en de Limburgse band DeWolff headliners op het Bluesrockfestival in openluchttheater De Doolhof. Overige namen op het affiche zijn Danny Bryant (met bigband), Dede Priest en Johnny Clark’s Outlaws, Kenny Neal en The Cards en als opening-act Vendetta Drive namens Stichting Popmuziek Limburg. Kaarten zijn voor 39 euro te koop via www.ticketmaster.nl. Voorverkooppunten in de regio zijn Sounds (Venlo), café De Witte en Albert Heijn in Tegelen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →