Boermans-ring voor Venlose kunstenaar Evert Thielen

Print
Boermans-ring voor Venlose kunstenaar Evert Thielen

Kunstenaar Evert Thielen krijgt dit jaar de Boermans-ring. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Boermans Award gaat dit jaar naar kunstenaar Evert Thielen. Hij ontvangt een ring met daarin zeven afbeeldingen van zijn schilderijen.

De waarderingsprijs is een initiatief van de juweliersfamilie Boermans en bedoeld voor mensen met bijzondere verdiensten voor de Venlose gemeenschap. Toon Boermans noemt Evert Thielen ‘een kunstenaar met een uitzonderlijke passie, en een getalenteerd vakman met oog voor het kleinste detail’. Zijn overzichtsexpositie 50 Jaar Thielen - de ogen van de meester eerder dit jaar in het Limburgs Museum zette de stad volgens hem op onnavolgbare wijze op de kaart. De tentoonstelling trok bijna honderdduizend bezoekers.

De Boermans-familie heeft al eeuwenlang een vooraanstaande positie in de stad, zowel op bestuurlijk als cultureel vlak, en wil deze uitdragen met een waarderingsprijs. De ring is eerder uitgereikt aan onder meer meesterkok Philippe Mattioni en Sef Thissen, zanger en organisator van Viva Classic Live.

De Boermans Award is een speciale uitvoering van de Venlo-ring, ditmaal met zeven schilderijen uit het oeuvre van Evert Thielen. Toon en Irma Boermans zullen de prijs op 9 september samen met Benoît Mater van het Limburgs Museum uitreiken aan de in Venlo geboren kunstenaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →