Opluchting voor inwoners Duitse stad: ontsnapte giftige slang gevangen

Print
Opluchting voor inwoners Duitse stad: ontsnapte giftige slang gevangen

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De ontsnapte giftige cobra die de Duitse plaats Herne (Noordrijn-Westfalen) de afgelopen dagen in zijn ban hield, is gevangen en tijdelijk bij een reptielenexpert ondergebracht. De slang ontsnapte afgelopen zondag uit een flatwoning in Herne en was tot vrijdagavond spoorloos. Hij werd uiteindelijk ontdekt in een kelder.

Een vrouw zag de giftige slang kort nadat het reptiel was ontsnapt in de hal van het appartementencomplex en alarmeerde de politie. Die evacueerde daarop ongeveer dertig mensen uit belendende woningen en begon samen met experts een zoektocht. Zij mochten vrijdag pas weer terug in hun huis.

Lees ook: Duitse zoektocht naar ontsnapte cobra; ongeveer dertig mensen geëvacueerd

Het reptiel is volgens de gemeente vermoedelijk ontsnapt uit de woning van een huurder, die veel gifslangen hield. De autoriteiten beraden zich nu over wie er voor de kosten van de zoektocht moet opdraaien en waar de slang wordt ondergebracht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →